Om oss:


Cottage Wool er ett norsk selskap etablert i 2016 i Oslo. Selskapet eier det sosialt beviste merket HOI. HOI ble startet av norske eiere i India i 2014, og arbeider tett med landsbyer i India som produserer håndlagde produkter for vårt selskap.

 HOI by Cottage Wool er en Sosial Entreprenørbedrift der forretningskonseptet er basert på etisk og økologisk handel med tekstilarbeidere i utviklingsland. Den grunnleggende verdien for vårt sosiale entreprenørskap er at vi jobber for arbeidernes rettigheter ved produksjon av produktene vi selger. Vi har tett kontakt med våre samarbeidspartnere som i hovedsak er en landsby helt nord i delstaten Punjab i India, på grensen til Jammu og Kashmir. Vi besøker landsbyen og dens representanter jevnlig i India og har kontinuerlig oversikt over produksjon. Dette betyr at vi kan stå inne for at våre produkter er produsert i henhold til etisk standard ved en gjennomsiktig produksjon og at råvarene som brukes er økologiske.

Vårt selskap er lokalisert både i Norge og India og jobber med forhandlere av tekstiler og interiør og også direkte til forbrukerne via sosiale medier og nettbutikk. Vårt marked er primært i Norge men vi jobber også med hele Skandinavia som target marked.

Vi designer ullprodukter av høy kvalitet under merket HOI, slik som skjerf, sjal og pledd. Alle ullproduktene er laget økologisk og er naturfarget. Alle produktene er håndlaget og laget av 85% økologisk lammeull.

I tillegg tilbyr Cottage Wool en mengde andre interiørprodukter som dekorputer av høy kvalitet, laget av råmaterialer i bomull, polyester og viskose. Stoffene er håndplukket av oss selv på de lokale tekstilmarkedene i India og sydd for hånd av skreddere vi har tett kontakt med i Delhi. Cottage Wool selger også trestubber i heltre gran og furu laget på Vestlandet i Norge. Disse brukes som sidebord, nattbord, krakker etc.

 

 HOI er gründer og designer Harriet Olaisen. Hun har en mastergrad ved Universitetet i Oslo på Human Etisk Fakultet og har i tillegg Gründerskolen - Sosialt Entreprenørskap. Hun har gjennom studiet opphold seg flere år i India og har skrevet masteroppgave om etiske arbeidsforhold ved tekstilfabrikker i India. I denne forbindelsen jobbet hun hos en NGO som implementerte CSR i tekstilfabrikker i India.  Harriet har også arbeidet for en sosial entreprenør i Cape Town, Sør-Afrika, og har arbeidet ved den Norske Ambassaden i India, stasjonert i New Delhi samtidig som hun bygget opp bedriftens indiske plattform.

 

 June Olaisen er daglig leder, gründer og administrerer Cottage Wool, hun er utdannet siviløkonom og har bred erfaring fra salg, økonomi og finans. Hun har tidligere jobbet 18 år i bank, de siste 12 som banksjef på bedriftsmarkedet i Oslo. Hun har også erfaring fra annen privat virksomhet og fra offentlig forvaltning. 

 

Vi kan kontaktes på cottagewool@gmail.com, telefon 99151708/92841410 og via våre hjemmesider www.cottagewool.no 

Følg oss på Instagram: @cottagewoolas

Facebook: facebook.com/HOItextiles