Vask og stell


             

Vask og bevaring av ditt nye HOI by Cottage Wool ull produkt.

All ull bør vaskes før bruk, dette er for å lukke fibrene i garnet slik at det bevares lengere og nupper mindre.

Ull er proteinfiber og gjennomgår mye når det veves til ett ferdig produkt. Dette betyr at ullfibrene spriker og all kontakt med ullgarnet vil slite mer på de allerede åpne fibrene.  Når ullproduktet vaskes lukkes fibrene og gjør at ullproduktet tåler mer.

Derfor anbefaler vi at du vasker ditt nye HOI produkt før det tas i bruk.

Alle ullprodukter fra HOI by Cottage Wool kan maskinvaskes på ullprogram. Vi anbefaler maskinvask framfor handvask da ullprodukter ikke skal vries når det er vått da ullfibrene kan knekke av slik behandling.

Ullproduktene våre trives dermed best i maskinen på ullprogram med naturlige, skånsomme vaskemidler spesielt tilpasset for ull. Hold sentrifugeringen lavt, max 800 omdreininger og på 30 graders varmt vann. Etter vask bør ditt produkt lufttørke så flatt som mulig. Da unngår du at det strekker seg i vevingen siden produktet er både vått og tungt. Husk at ull ikke trives i tørketrommelen. 

Om produktet ditt får nupper kan du fjerne disse skånsomt med en nuppekam. Vi anbefaler å ikke bruke teip eller børste da dette vil få ullfibrene til å sprike mer. Etter nuppefjerningen kan du dampe ullproduktet ditt. Da får ullgarnet tilbake sin naturlige og fine glans. 

HOI by Cottage Wool samarbeider med På Stell ullvask. På Stell er ett økologisk vaskemiddel som er både mildt og skånsomt for dine ullprodukter og bevarer den naturlige mykheten til ull vask etter vask. HOI by Cottage Wools produkter er etisk og økologisk produsert, og dermed er vi også nøye med at våre samarbeidspartnere har de samme verdiene som oss.

På Stell er økologisk ullvask for ull og silke og har i tillegg en fantastiske sitronsåpe som er flekkfjerner også for ullprodukter. På Stells produkter er rene og inneholder ingen tilsetningsstoffer. Produktene er økologiske, laget av naturlige oljer, de er biologisk nedbrytbare og er ikke testet på dyr. I tillegg er sitronsåpen vegan.

HOI by Cottage Wool har testet både sitronsåpen og ullvasken på flekker og vanlig vask, og vi kan med glede anbefale disse produktene. Våre fine og myke ullprodukter bør behandles med mild og skånsom ullvask uten tilsetningsstoffer slik som På Stell ullvask og På Stell sitronsåpe. 

Besøk hjemmesiden på: www.paastell.no